sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Gluteeniton, munaton, maidoton ja soijaton täytekakku

Viimeinkin pääsin yli täytekakkuangstistani ja sain isomman 7-vuotis synttäreille leivottua ihka oikean täytekakun. Teinpä vielä päälle elämäni ensimmäisen kinuskin. Olin niin tohkeissani, etten ole varma enää mitä ja millä ohjeella tein päälle ja väliin, mutta uskon saavani teille ainakin tuon kakkupohjan ohjeen :)


Täytekakun pohja (gluteeniton, maidoton, munaton, soijaton)

n. 1dl Tapiokatärkkelystä
6-7dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
4dl sokeria
5tl leivinjauhetta (Xtra)
4tl vaniljasokeria
200g juoksevaa margariinia (maidoton esim. Sunnuntai)
2dl mansikkamarmeladia (Saarioinen)
4dl vissyä (muukin neste käy)


 Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää margariini ja mansikkamarmeladi ja sekoita huolella jällleen. Lisää lopuksi vissy ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Paistoin kakun irtopohjavuoassa (n.6 munan vetoisessa, halkaisija 24cm), 175 asteessa, kunnes kakku kypsä eli tikku tulee puhtaana ulos kypsyyttä tastattaessa.
Itse annoin kakun jäähtyä kunnolla, pakastin, koska tein sen jo hyvissä ajoin valmiiksi. Sulatin päivää ennen juhlia ja täytin sekä koristelin illalla. Ei murentunut lainkaan, mutta oli todella tiivis koostumukseltaan.

Irtopohjavuoan voitelin tummansinisellä Keijulla ja korppujauhojen tilalla käytin Vuohelan herkun Farina karkeaa riisijauhoa.


Maidoton kinuski

2dl kookoskermaa
2dl fariinisokeria

Koska en ollut tehnyt kinuskia koskaan aikasemmin, keitto-ohjeen vakoilin Kinuskikissalta.

Täytteeksi laitoin Saarioisten mustikkamarmeladia, vaniljakreemiä sekä mustikoita.

Vaniljakreemi

11/2dl vettä
1rkl perunajauhoja
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g maidotonta margariinia (tummansininen Keiju)

Mittaa kattilaan kylmä neste, perunajauho ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Makeuta vaniljasokerilla. Vaahdota margariini ja lisää jäähtynyttä kiisseliä pieninä erinä samalla vatkaten.
Voi olla, että tein tämän ohjeen kaksinkertaisena kakun sisään.

Pursotuksen sivuille tein margariinin, tomusokerin ja tilkan vettä sekoituksella.

Teemanan oli futis tällä kertaa, joten pitihän miekkoselle askarrella futiskeksejä. Keksit mukailin pipariohjeesta poistamalla jouluiset mausteet ja lisäämällä niiden tilalle vaniljasokeria. Jauhot muutin Viljatuotteen vaaleaksi jauhoseokseksi, ja ehkä riisijauhoksi. 
Nyt on oikeasti käynyt niin, että en ole laittanut kaikkea tekemääni ylös minnekään, joten jos kokeilette näitä kotona, suosittelen laittamaan oman maun mukaiset jauhot :)
Pallokuviot tein koristelukynällä vesi, tomusokeri ja kaakaojauho (Fazer) seoksella.


Tämän kakun ohje on otettu suorään täältä. Ohjeesta jätin valkoviinietin pois ja koristeiksi valitsin mustikoita, puolukoita sekä tummalla suklalla päällystettyjä karpaloita.

Tarjolla oli myös muffineja ja paljon muuta, mutta tässä nämä suurimmat onnistumisen ilot.

Suolaisen piirakan pohjan tein Marttojen perunavoitaikinasta. Sisälle purjoa, kaalia, porkkanaa ja muita kasviksia raasteina. Kuullotin sisällön pannulla rypsiöljyssä ja sain sen kiinteäksi lisäämällä jo kuullotusvaiheessa 2tl tapiokatärkkelystä tilkkaan vettä sekoitettuna. Sekoitin tapioka-vesi-seoksen täytteeseen, kiehautin ja kumosin täytteen pohjan päälle. Paistoin joko 200 tai 225 asteessa. Hyvää tuli ja koostumus oli just sopivaa.


Kuten huomaatte, kun löytän yhden toimivan ohjeen, sovella sitä aikan vähän joka paikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti