maanantai 30. maaliskuuta 2015

Skonssit ja keittoa

Kevään aikana yritin leipoa vaihtelun vuoksi skonsseja. No, sanotaanko näin, että kyllä niitä söi. Maukkaita oli, mutta vielä jäi intoa tuotekehitellä parempaa versiota makeista ja täysin uutta versiota suolaisista skonsseista.

Skonssit tein Risenta-riisijauhopussin takana olevalla ohjeella. Tosin viikuna-allergian takia vaihdoin viikunat rusinoiksi ja tein ohjeen kaksinkertaisena. Superhelppoa ja ihan maukasta juurikin teen kanssa.

Uusin suosikkini ruokaraaka-aineista on lehtikaali. Laitan sitä vähän joka ruokaan. Lehtikaali kannattaa pestä huolella, poistaa ruoto ja ryöpätä hieman, jotta koostumus pehmenee. Lapset aluksi vähän vierastivat, mutta nyt jo syövät oikein mukavasti. Tykkään tehdä keittoja ja tässä yksi maukas versio kanakeitosta.

Keväinen broilerkeitto

400g maustamatonta broileria
(paista ja mausta esim. suolalla ja Heikkilän yrttitilan emännän lihamausteella vaalealle lihalle)
perunoita
lanttua
kukkakaalia
lehtikaalia
purjoa
mausteiksi suolaa, persiljaa, basilikaa ja laakerinlehtiä
Rypsiöljyn kanssa olen aika höveli ja sitä menee meillä paljon. Koska emme voi syödä kalaa, syömme ravintolisänä rypsiöljylisää.



Suloiset alpakat <3
Pääsimme ihastelemaan suloisia alpakoita paikallisen matkailuyrityksen pääsiäistapahtumassa.

Tarkoituksenani on leipoa vielä pääsiäiskakku. Laitan siitä ohjeen, jos saan onnistumaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti