keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Jämäruokaideoita

En koe arkiruokailua enää kovinkaan haastavaksi tilanteessamme, minkä vuoksi blogiinkin päivittyy pääasiassa leipomuksia. Mutta voin jakaa arkista aherrusta myös, jos niistä vain on ideaksi toisille.
Olemme lähdössä pääsiäiseksi mummolaan, mutta ruokaa tarvittaisiin vielä tälle päivälle. Jääkaapissa ei juurikaan ollut mitään mainittavaa, enkä ostanut kaupasta kun 300g maustamatonta broileria.
Minähän kokkaan käytänössä niistä aineksista aina, mitä kotoa sattuu löytymään, jos ei ole mitään erikoisia toiveita tai tapahtumia.

Eilen sain kavettua jääkaapista kuitenkin 1 valkokaalin, näivettyineitä lehtikaalin jämiä (syötäviä vielä), 1/2 purjoa, porkkanoita pussin pohjalta ja 1 punajuuren. Keitin punajuuren kuorineen vedessä, jotta väri pysyy paremmin ruokaa valmistettaessa. Annoin sen jäähtyä hetken ja kuorin sekä pilkoin sopiviksi kuutioiksi. Kaalit pesin, pilkoin ja ryöppäsin pannulla rypsiöljyssä purjon kanssa (ripaus suolaa). Lisäksi kypsensin broilerin (pilkotun) pannulla ja maustoin suolalla sekä Heikkilän yrttitilan emännän lihamausteella (vaalealle lihalle).

Vuoan pohjan öljysin, ripottelin riisiä ja laitoin porkkanoita, punajuuria, kaaleja ja purjoa sekä broileria kerroksittain vuokaan. Väleissä maustoin suolalla ja persiljalla. Tykkään todella paljon kasvisten omasta mausta, enkä sen tähden laita voimakkaita mausteita arkiruokiin. Päälle kaadoin rypsiöljyä ja vettä.
Laatikon paistoin 200 asteessa ensin ilman suojaa ja sen jälkeen annoin hautua folion alla, kunnes kaalit olivat pehmeitä ja riisi imenyt kaiken nesteen. Kannattaa välillä tarkistaa, tarvitseeko esim. vettä lisätä, jotta ruuasta tulee riittävän kypsää ja ns. pehmoista.


Kuva on jo hiukan epäesteettinen kun en muistanut kuvaa illalla ottaa. Kuvasin aamulla jääkaappikylmää laatikkoa eväitä tehdessä :)
Mutta maistuu, jos vaan pitää kaalista ja kasviksista.

P.S. Näiden ruokien kanssa et tarvitse lisäravinteita (paitsi kalsiumia/kalkkia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti