maanantai 6. huhtikuuta 2015

Bowling night

Uutena koko perheen harrastuksena olemme aloitelleet keilaamista. Itsehän olen kelannut huikeat kaksi kertaa eläissäni, nyt lasten kanssa nekin hetket :) Isompi lapsista on ollut useamman kerran kaverisynttäreillä paikallisessa keilahallissa ja tänä vuonna pidimme myös meidän 7-vuotis kaverisynttärit keilaten. Suosittelen ja jos tarjottavat sipsit ja karkit ei tunnu hyvältä ajatukselta, voi paikalle viedä itse mm. hedelmiä. 
Yhtenä viikonloppuna menimme serkkuni perheen kanssa hohtokailaamaan ja lapset toivoivat hodareita syötäväksi keilauksen jälkeen. Joo, ihan kiva ja hyvä idea, kun ei niitä olla koskaan syöty ja sopivasti nopeaa nälkäisille alkuiltaan. Mutta, eihän täältä saa mistään sellaisia hodarisämpylöitä, mitä kaikki voisivat syödä. Tälläkin kertaa pääsi helpommalla kun teki itse.
Olen alkanut tekemään sämpylöitä jne. ilma mittaa, joten en osaa sanoa tarkkaa jauhomäärää. Teen taikinan leipäkoneessa, ja ilmeisesti silmä on jo harjaantunut näkemään mikä on sopiva määrä jauhoja sämpylätaikinaan. 




Perheen pienimmille on saatavilla apuvälineitä, jotta keilaaminen onnistuu. Meidän neiti ei alkuun päästyään enää muita apuja ota vastaan.




Hot Dog (viljaton, maidoton, munaton, soijaton)

5dl vettä
1rkl psyllliumia
(turvota 10 min. ja sekoita joukkoon:)
1pss kuivahiivaa
1/2tl suolaa
1-2rkl oliivi-/rypsiöljyä
hienoa riisijauhoa
Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

Kun olen seikoittanut kaikki ainekset keskenään, lisään pinnalle vielä hieman riisijauhoa ja öljyä. Vaivaan taikinan leipäkoneen kohotaikinaohjelmalla, mjuotoilen valmiista taikinasta hot dogin malliset sämpylät ja kotona liinan alla sen aikaa, kunnes uuni on lämmennyt. Paistan hot dog-sämpylät 200 asteessa kauniin ruskeiksi.
Sisään Vatajan allergiatunnusnakki , ja muut mieleiset ja sopivat täytteet. Neidille ei ketsuppi sovi, joten tää oli mun hodari. Sinappikaan ei sovi, niin tein original hummuksesta, suolakurkusta ja oliiviöljystä (ripaus sokeria) dressingin. Toimii todellakin!


Jäätelökakku

(pohjan tein riisimuroista (Ruohonjuuresta), kookosrasvasta, tomusokerista ja kaakaosta, mutta ei onnistunut)

Jäätelöosio sen sijaan oli todella herkkua. Riisijäätelöön murskasin ja sekoitin joukkoon blenderillä Semperin kolakeksejä. Pohja ja sen päälle jäätelökeksisekoitus. Kasasin kakun lasilautaselle, ja reunoja tukemaan laitoin irtopohjavuoan reunat. Päälle ripottelin koristeeksi tummalla suklaalla kuorrutettuja karpaloita (Ruohonjuuresta).
Tätä teemme varmasti joskus uudelleen, mutta eri pohjalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti