tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pääsiäiskakku

Lapset pyysivät minulta pääsiäiseksi pääsiäismunan näköistä kakkua. Niin, mitäpä sitä ei äiti lastensa vuoksi....jälleen kerran ;) en ollut kyllä koskaan tehnyt edes ns. normiversiota munanmallisesta kakusta, joten tää on todella tuumasta toimeen-kakku. Olin torstaina täyden päivän töissä, alkuillasta baletissa ja iltahommien jälkeen aloin tekemään kakkua. Perjantaiaamuna suunnattiin mummolaan pääsiäisen viettoon.

Suklaa-aprikoosikakkupohja

n.1dl tapiokatärkkelystä
7dl Viljatuotteen vaaleata jauhoseosta
2rkl (reilua) kaakaojauhetta (Fazer)
4dl sokeria
5tl leivinjauhetta
2dl juoksevaa kasvimargariinia
230g aprikoosimarmeladia (Saarioinen)
4dl vissyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää margariini ja aprikoosimarmeladi ja sekoita huolella jällleen. Lisää lopuksi vissy ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Jaoin taikinan kahdelle pellille ja paistoin 175 asteessa, kunnes kakkupohjat olivat kypsiä eli kakkutikku tuli puhtaana ulos kypsyyttä testattaessa. Minulla on isohkot pellit, joten pohjaa jäi tästä projektista yli. Pakastin loput ja aion käyttää sen uuden jäätelökakun pohjaksi.


Kun pohjat olivat jäähtyneet, leikkasin leivinpaperin avulla (tein leivinpaperista pohjamallit) 4 eri kokoista pohjaa. Väliin valmistin vaniljakreemin kaksinkertaisena ja pilkoin joukkoon säilykepersioita. Pohjat kostutin reippaasti laimennetulla persikoiden liemellä. 



Tasoitin pintaa pursotuksia varten sokerikreemillä, Kinuskikissan ohjetta mukaillen.

Päälle valmistin kolme erilaista kreemiä: kinuski (kinuskin valmistin aivan ensimmäiseksi jäähtymään; vatkasin jääkaappikylmänä ja lisäsin vielä jämät sokerikreemistä), mansikka (mansikanmakuisella tomusokerilla) ja suklaa (sekoitin sokerikreemiin kaakaojauhetta). Mansikka- ja suklaakreemi onnistui oikein hyvin, mutta kinuskikreemi oli aivan liian löysää pursotukseen. Pysyi onneksi kakun päällä ja jähmettyi jääkaapissa niin hyvin, ettei mennyt pilalle edes tunnin ajomatkan aikana. 



Pursotukset ei nyt ihan Strömsöhön menny (huomautettakoon, että rakas mieheni kävi balettituntini aikana ostamassa minulle lisää tyllia, eikä osannut ottaa huomioon, että erilaisista suulakkeista tulee eri kokoista jälkeä. Mutta ei se mitään, hyvältä maistui), mutta lapset oli tyytyväisiä. Päälle laitettiin vielä Dammenbergin hyperallergiapääsiäiskuvioita. Kakusta tuli lopulta niin maukasta ja hyvin kerrostunutta, että maistui melkein paremmin ei-allergisille kuin meille allergisille.



Dammenbergilta tilasin kaikki muutkin perheen pääsiäissuklaat.


Pääsiäisloma tuli tarpeeseen. Nyt keskittymään muihin kevää tuleviin koitoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti