lauantai 18. huhtikuuta 2015

Puolukkabagelit

Tänään on ollut oikein kodinhengetärpäivä. Meillä on viikon päästä balettinäytökset (itselläni 2 näytöstä), joten treenejä on vielä iltaisin ennen h-hetkeä aika paljon. Se taas tietää hyvää ennakointia, jos meillä aiotaan jotain kohtuullisen kivuttomasti viikolla syödä. Olen tänään ahertanut home made hernekeiton (lasten herkkua), alla olevan uunibroilerin, lihapullat ja puolukkabagelit. Huomenna vuorossa vielä jotain muuta.
Lihapullataikinasta on helppo jättää muna ja korppujauhot pois, jos on niitä tottunut käyttämään. Taikinaa ja nestettä sitomaan käytän kaupan perunahiutaleita (Mummon mielihyvä). Joskus laitan hiutaleet taikinaan sellaisenaan ja nesteenä käytän vettä/hirssimaitoa/kookos- tai riisikermaa/riisimaitoa jne. Joskus taas sekoitan hiutaleet nesteeseen turpoamaan ja lisään sitten vasta taikinaan. Kuten tänään ja lihapullista tuli todella kuohkeita.
Uunikasviksiksi valitsin tänään ihan simppelisti perunaa, salottisipulia ja lehtikaalia. Mausteeksi riitti suola. Sekoitin ensin kulhossa oliiviöljyä ja suolaa, lisäsin joukkoon pilkotut perunat ja sipulit. Lehtikaalin pesin, ja paistoin rakennetta pehmeämäksi pannulla oliiviöljyssä ja maustoin pienellä määrällä suolaa. Laitoin kasvikset uuniin 200 asteeseen. Paistoin broilerin fileiden pinnan kiinni pannulla ja maustoin suolalla sekä yrteillä. Laitoin broilerit kasvisten kanssa uuniin ja haudutin ensin ilman foliota ja vielä folion alla, kunnes perunat ja broilerit olivat kypsiä.


 Helppoa, hyvää ja terveellistä.


Puolukkabagelit

0,5l hirssimaitoa
1pss kuivahiivaa
2rkl psylliumia
6ml suolaa
loraus tummaa siirappia
n.2dl tapiokatärkkelystä
reilu 1dl puolukkajauhetta
3dl tef-jauhoa
2,5dl Viljatuotteen vaaleata jauhoseosta
4rkl oliiviöljyä

Lämmitä hirssimaito (tai muu neste) kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja psyllium. Anna turvota 5-10min. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja kuivat aineet. Lisää aivan lopuksi oliiviöljy ja vaivaa taikina huolella (tein käsin). Leivo taikinasta heti bagelit pellille (otin palasen, pyörittelin käsissä palloksi ja tein reiän keskelle). Anna turvota (voi olla, että eivät juurikaan kohoa) pellillä ja koristele mielesi mukaan (minä voitelin oliiviöljy-suolaseoksella ja ripottelin päälle auringonkukansiemeniä). Paista 225 asteessa 10 minuuttia tai kunnes bagelit ovat kypsiä.

Bagelit tuli tänään vähän vahingossa, mutta ei se mitään. Hyvin näytti maistuvan. Näistä saa helposti eri makuisia ja tyylisiä (mm. hillon kanssa syötäviä) vaihtamalla jauhoja ja mausteita. Näitä tullaan meillä tekemään uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti