keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta!

Meillä vuosi vaihtui perinteiseen malliin, aika rauhallisesti. Juttelimme mieheni kanssa, että ei edes muisteta milloin viimeksi olisi meillä ollut mitään isompaa tai menoja uuden vuoden aikaan. Vaihtuuhan se vuosi vaikka nukkuen :)
Siskoni kävi pikaisesti pienen tyttösensä kanssa meillä ennen kaupungin järjestämää ilotulitusta lapsiperheille. On ne niin hellyyttäviä nuo pienet ihmiset. Kaikista pienin, 1v3kk, bailasi ankarimmin. Meillä oli pientä välipalaa laitettuna ja hänen piti tietenkin päästä isompien lasten kanssa syömään samoja ruokia samaan pöytään, tanssimaan ja nauramaan. Ilotulituksissa hän "nautti" täysillä ja hihkui vielä niiden loputtuakin. Kotimatkalla oli bilehile hyytynyt <3

 Näistä on tullut meidän perheen suosikkeja: Tuorepuodista ostetut luomu lastut sekä erilaiset ruislastut maistuvat myös isommalle lapselle. Pienemmälle oli vastaavasti tarjolla jo aikaisemmin mainitsemiani raakacrackereitä, jotka ostimme Helsingistä Ruohonjuuresta. Maistoimme myös sieltä ostettuja maidottomia, munattomia ja viljattomia kookoskeksejä. Maukkaita!
Tuorejuustojen jne tilalle ostin nyt ensimmäistä kertaa hummusta. Isompi kapinoi nyt kaikkeen uuteen jostain syystä, mutta pienempi tykkäsi kovasti original hummuksesta. Hyvä! 
Onko jollakin hyväksi todettu hummusohje??
Aikuisille Tuorepuodista lähti maistiaisiksi olutcheddar. Hyvää sekin. Jos uutuuksista meidänperheessä mainitsisin vielä lammassalamin, sekin Tuorepuodista. Todella herkullista, vaikka itse olenkin enemmän kasvisten ystävä.

Appivanhempani toivat meille poron lihaa. Kylläpä käristys maistuikin hyvältä pitkästä aikaa. Helppoa ja herkullista.
Joulukinkun jämät saivat tänään uuden elämän juureslaatikossa. Raastoin suikaleiksi naurista, palsternakkaa, porkkanaa ja perunaa. Pilkoin puolikkaan purjon ja lisäsin pakastetut kinkkusuikaleet sekä mausteita (sormisuolaa, mustapippuria, valkosipulia ja Heikkilän kasvismaustetta), sekoitin kaikki vuassa keskenään ja päälle lorautin hieman rypsiöljyä sekä vettä. Suikaleet oli niin ohuita, että osasta ehti päät kärähtää ennen kun laitoin folion päälle, mutta tuoksu oli ihana, kasviten aito tuoksu.

 Koko perheellä ehdittiin vielä elokuviin, Vaahteramäen Eemeli ja Iida. Kuva oli just sopivan mittainen pienemmälle. Ja vähän pelottikin, mutta hienosti jaksoi. Isompi on jo käynyt useamma kerran. Seuraavaksi odotellaan uutta Risto Räppääjää sekä Lego-elokuvaa. Tosin Legon ikäraja on vielä selvittämättä.

Ostin itselleni uuden ja pikkuneidille oman valkin hiuksiin. Joko mä en osaa laittaa sitä tai sitten neidillä on jo niin paljon hiuksia, että lasten valkki tuntuu liian pieneltä. Seuraavan kerran on kokeiltava isompaa. Aika suloinen ilmestys tuon nutturansa kanssa.


Kaksi päivää töitä ja kolme vapaata sekä paljon kivaa puuhaa tiedossa!

Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti