lauantai 1. maaliskuuta 2014

Helppoa herkkua

Niin. Nykyään on tarjolla vain helppoja herkkuja. Yritän olla itselleni armollinen. Olen ollut yli viikon sairaana eikä loppua näy, mutta viikon päästä olisi ystäväperheen synttärijuhlat ja lapsille otamme mukaan eväitä. Olen aina tarjonnut eväsvaihtoehtoa mm.isomman kaverisynttäreille ja se on todellakin jees. Välillä ollaan menty täysin omilla eväillä, välillä puoliks eväillä ja joskus kokonaan ilman. Yhdet kaverisynttärit oli paikallisessa keilahallissa ja voi jeee mikä vastaanotto kun kävin kysymässä tarjoiltavia tuotteita. Tarjoilut tuli hallin puolesta. Sillä sekunnilla päätin, ettei meidän synttäreitä vietetä ainakaan siinä puljussa, vaikka jollain heikolla hetkellä ehdittiin jo niin suunnitellakin. Ei voi ymmärtää.

Mutta aloittelin leipomisen (pakastin tyhjä) jo tänään. Salaa haaveilen maanantaina töihin menosta. Tosin mulla on ollut todella rikkinäisiä viikkoja töissä tämän vuoden puolella. Syistä voin avautua myöhemmin. 
Tein jo oman mussukkani synttäreille minimuffineja Vuohelan herkun kakkujauhoseoksesta. Niistä tuli niin hyviä, että tänään tuunasin samanmoisia, mutta raparperihillon tilalla oli lakkoja.

Ainekset ovat yksinkertaisuudessaan tässä: 2 pakettia vuohelan suklaakakkujauhoseosta, 3dl juoksevaa maidotonta margariinia -> nämä sekoitetaan hyvin keskenään ja lisätään seokseen huolella sekoittaen suklaarouhe (käytin 2/3 kuvan määrästä, suklaa Dammenbergin leivontasuklaata) sekä lakkoja (käytin kuvan määrästä n.3/4). Uuni 190 asteeseen ja parhaiten nämä onnistuvat minimuffinivuoissa (kuvassa alla Ikean vuokia). Nää oli aika herkkua vaniljajäätelön kanssa. 


Onneksi lapset tykkäävät hyvin yksinkertaisista ruuista. Maukkaan kinkkukastikkeen saa nopeasti pilkkomalla puolikkaan purjon ja 400g (2pkt:a) Vatajan ylikypsää kinkkua. Kuullotin purjon öljyssä pannulla ja lisäsin kinkut. Kun kinkut saivat hiukan väriä lisäsin riisi- ja kookoskermaseoksen (4dl riisikermaa ja 2dl kookoskermaa). Valmiin kastikkeen maustoin mustapippurilla ja valkosipuli-rosmariini sormisuolalla. 


Tiedoksi, että Moilanen on lopettanut riisipastan ja -spaghetin valmistuksen. Tosi harmi, koska ne olivat tällä kylällä ainoat, jotka ihan varmasti meille kävi. Tuorepuodista löysin riisispaghettia ja nuudeleita, mutta puhtaasti riisipastaa ei ole koko kaupungissa. 
Ostatteko esim. kuiva-aineita verkosta, mikäli paikkakunnalla on huonot valikoimat?
Meidän täytyy alkaa siirtymään pikkuhiljaa myös ruoka-aineissa verkko-ostoihin.
Tai muuttaa....


Tiina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti