torstai 27. maaliskuuta 2014

Jämätuunausta

Oon täällä jo aikaisemmin laittanu vinkkiä täytetyistä kesäkurpitsoista. Yleensä me keitetään niiden kaveriksi vielä esimerkiksi riisiä. Tällä kertaa ajattelin tehdä pienempiä ja lisukkeen sisältäviä versioita. Täytteeseen kuullotin pilkottua purjoa pannulla, ruskistin jauhelihan (maustoin suolalla) ja höyrytin kaapsuttamani kesäkurpitsan sisällöstä ylimääräiset nesteet pois pannulla. Lisäsin seokseen 2 pientä kuutioiksi pilkottua ja kiehautettua punajuurta sekä valmiiksi keitettyä kvinoaa. Maustoin vielä suolalla, tuoreella basilikalla sekä ruohosipulilla. Toimii.

 Täytettä jäi jonkin verran yli, joten paistoin niistä vielä pihvejä. Lisäsin seokseen tilkan vettä sekä perunahiutaleita sitomaan aineksia toisiinsa. Vaivasin taikinan ja paistoin pihvit pannulla jouksevalla Floralla.
 Jämistä tuunautui herkullinen välipala.

Kiukuttelin tuossa taannoin, kun täältä ei meinaa saada mitään muuta kuin jauhoa ja yhdestä kaupasta riisipastaa. Nyt ei tarvii kiukutella enää. Sain viimeinkin tilattua Ruohonjuuresta täydennystä kaappeihin. Tilasin mm. erilaisia muroja, leipäjauhoa, tattarinuudeleita, molemmille lapsille sopivia riisikakkuja ja kokeiluun karkkeja, jotka saattaisivat sopia pienemmällekin. Karkkia ei elo nyt niin kaipaa, mutta onhan hän jo niin iso, että ymmärrän, jos välillä harmittaa esim. kun kavereiden synttäreillä toiset saa karkkia ja itse rusinaa, aina.
Meillä syödään marjakiisseleitä kotonakin (ja päikkärissä) paljon, joten kyllä mua vähän harmitti lasten puolesta, kun eilen päikkärissä toiset oli saanu pannaria ja meidän lapset mustikkasoppaa.....

Etsin itselleni kevättakkia, kunnes tulin toisiin aatoksiin. Tää mun takki ei oo uusi, ei oo kiiltävä, ei loista muotiväreissä, ei oo made in china, eikä muutenkaan täytä nykypäivän kriteereitä.Mun takki on ollu mulla n.10 vuotta käytössä, siinä lukee Tiklas made in Finland ja se on mun mummin perintöä. Kannan sitä lämmöllä ja rakkaudella <3


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti