sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Hitsi, nehän onnistu!

Se oli ensimmäinen kommenttini, kun otin pikkuleivät pois uunista. Odotukset eivät olleet tälläkään kertaa kovin korkealla. Aina kun kokeilee jotain uutta, on lopputulos täysi yllätys eikä varsinkaan ulkonäkö miellytä, vaikka ihan hyvältä maistuisikin. Tein lapsille suklaapikkuleipiä Farinan (Vuohelan kerkun) piirakkapohjajauhoseoksesta. 

Suklaapikkuleivät

1pkt Farinan piirakkapohjajauhoseosta
2dl juoksevaa margariinia
2tl kananmunan korviketta
3rkl vettä
suklaarouhetta
+ 1rkl vettä

Sekoitin jauhoseoksen ja juoksevan margariinin tasaiseksi massaksi. Vaahdotin kananmunankorvikkeen sekä veden keskenään ja lisäsin taikinaan. Lopuksi lisäsin suklaarouheen (Dammenbergin leivontasuklaata) ja 1rkl vettä.
Pyörittelin suoraan kulhosta käsissä taikinasta palloja pellille leivinpaperin päälle. Kädet jauhotin kuvan riisijauholla (ostin Tuorepuodista). Paistoin pikkuleivät 200 asteessa 10 minuuttia. Taas hyvää ja tosi helppoa.





Illallisella tuttua ja turvallista kasviksia ja kanaa. Kuva ei kyllä tee oikeutta tälle kestoherkulle. Tällä kertaa sekoitin kulhossa öljyyn sormisuolaa ja kasvismaustetta (yrttejä), puolikkaan purjon pilkottuna sekä yhden yksikyntisen valkosipulin neljään osaa leikattuna. Kasviksina bataattia, perunaa ja parsakaalia (sekoittelin öljyseoksessa ennen vuokaan laittamista). Kanojen pinnat paistoin ensin pannulla ja maustoin valkosipuli-rosmariini sormisuolalla. Nostelin kasvisten päälle ja haudutin uunissa (puolet ajasta folion peitossa) 200 asteessa. Tän tyyppistä meillä syödään aika usein. Tai erilaisia pata- ja keittoruokia. Ainekset kun on rajalliset, enkä edelleenkään tee muille eri ruokaa, niin aika simppelillä setillä mennään vielä varmasti pitkään. Tai ainakin niin kauan kun mä oon ylityöllistetty kodin ulkopuolellakin.


Hyvää alkavaa viikkoa!

Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti