keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Pikapika ruokaa

Kävin uudelleen, uudella, ravitsemustarepeutilla meidän tilanteen takia ja sain aika paljon pieniä, mutta hyviä vinkkejä. Sellaista pientä hienosäätöö tähän mun keittiöräpellykseen.
Olen tänne keräillyt oikeastaan vain leivontaohjeita. Ehkä otan yhdestä neuvosta vaarin ja alan kirjoittelemaan myös ajatuksia arkiruokailusta. Jotenkin mulle arkena syöminen kaikista haasteista huolimatta on ilmeisesti niin itsestään selvää, etten kirjoittele minnekään ylös uusia tai meille muokattuja ruokaohjeita/-vinkkejä. Palvelkoot tämä jatkossa ainakin minua itseäni myös ns. ruokapankkina. 

Vain harvat tuotteet sopivat meille sellaisenaan. Nämä falafel-pyörykät ovat yksi niistä harvoista ja ainoista.  Tai siis jauhosekoituksenahan nämäkin myydään. Pyörykät kuuluvat Gluteeniton maailma-tuotesarjaan ja maistuivat meillä myös lapsille todella hyvin. En enää muista minkä kanssa niitä söimme, mutta tässä nyt kuva paistovaiheesta :)


Maukas kvinoasalaatti/-lisuke. Löysin ohjeen Yhteishyvän Ruoka-lehden takasivulta ja tein meille ilman kastiketta lisukkeeksi. Salaatista tuli tosi maukasta. Tästä pääset alkuperäiseen ohjeeseen.
Muutenkin kvinoasta on alkanut tulla mun uus suosikkiraaka-aine. Hyvää ja monikäyttöistä.


Viikonloppuisin olemme tykänneet syödä tortilloja. Tässä yksi vaihtoehto täytteiksi. Persikkaa, viinirypäleitä, kurkkua ja aikuisille juustoa. Aikuiset (ja pienmies) söivät myös ns. tavallisia tortilloja ja salsaa, mutta neidin tortillat tehtiin alla oleviin kiviarinarieskoihin. Noi rieskat on myös supertuote. Maukasta rieskana, toimii tortillana ja juhlavampana täytettynä rieskarullana. Lisäksi paistoin ja maustoin itse naudan jauhelijaa, johon sekoitin kikherneitä. 

Olihan meidän tortillatäytteet vähän raflaavampia joskus kun lapset oli vielä pieniä, mutta ilmeisesti nykyään syödään niin terveellisesti kaikin puolin, että näistä vähäisistä vahvemmista mausteista ja rasvoista yms. pakit mouruaa perheen aikusillakin :D


Broilerkastike ja nuudelit
400g maustamatonta broileria
valkosipuli-rosmariini sormisuolaa
säilykeananasta
riisikermaa (Rice Dream)
kookoskermaa tai -maitoa
currya
mustapippuria
muita mausteita oman mielen mukaan

Tästä tuli lasten uusi suosikkikastike. Oikeastaan tää tuli vähän vahingossa, kun tyhjensin jääkaapista kermoja. En ole vuosiin käyttänyt currya mausteena, näköjään kantsii välillä vaihtaa tottumuksia :) Sain ravitsemusterapeutilta luvan käyttää satunnaisesti riisikermaa ruoanlaitossa ja olenkin todennut parhaaksi riisi- ja kookoskerman sekoituksen. Muuthan ei meille sovi. Pastalle vaihteluksi ostin Tuorepuodista riisinuudeleita ja tähän annokseen löysin Prisman norminuudelirivistä koko perheelle sopivat riisinuudelit.



Näistä meidän pikaruuista en jaksa kantaa huonoa omatuntoa. Oikeastaan olen vain iloinen, että saan joskus kohtuullisessa ajassa lapsille maistuvaa ruokaa. Muuten olisin koko ajan kiinni keittiössä.
Tästä tulikin mieleeni, että päiväkoti vaatii yksityiskohtaiset ohjeet neidin ruokailun järjestämiseksi (!?), sekä minulta listan tuotteista, joita käytän. Kuulema "joudun kotiinkin ne tuotteet etsimään". Menen joka kerta tuon pyynnön kuullessani niin hämilleni, etten osaa oikein vastata juuta enkä jaata. Tässä lomaviikolla olen nyt sitten miettinyt niitä tuotteita mitä käytän, ja saanut listan jauhoja, tattarileipää, pastat, rieskat ja näkkärit listattua. Ja noistakin pastat ja näkkärit siellä on jo käytössä. Lasten herkut ja murot olen itse sinne vienyt. Siis mitä ne haluaa? Ei kai ne luule, että meillä jotain puolivalmista syödään? Tässä postauksessa on kaikki nopeiten valmistuvat ruuat mitä mä meille keksin. Jos mä oon jo ennen tätä tilannetta valmistanu lähes kaikki ruuat alkuperäisistä raaka-aineista, niin ei se tilanne ole kovin tähän hetkeen muuttunut. Päinvastoin. Kun ei meille sopivia valmiita tuotteita ole olemassa. Listaanko mä nyt sitten jauhojen kaveriksi perunat, kukkakaalit, broilerit, kurkun, sipulit......... Onks multa menny joku asia nyt ohi??
Tällainen -einiinluotettava- info oli tämän päivän Kotivinkissä:

Nykyään me ilmeisesti kuulutaan tuohon 6%:iin, kun loppui se kaupan pinaattilettujen syöminen ruoka-allergioiden paljastuttua nykyisessä mittakaavassa. Vai lasketaanko nakit valmisruuaksi :)

Tiiättekö mitä. Joskus joutilaisuus voi tuottaa paljon iloa ja ajatuksia. Ei siis ollenkaan turhaa.


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti