maanantai 9. joulukuuta 2013

Herkkuja Helsingistä

Olimme mieheni kanssa todella pitkästä aikaa kahdestaan reissussa. Tai yhtään missään. Ei olla oltu edes elokuvissa, syömässä, kävelyllä ei missään (jos seinäremonttia ei lasketa) lähes kahteen vuoteen kahdestaan. Joten tämä reissu tuli tarpeeseen. Sen verran muruset on kuitenkin aina mielessä, että toimme mm. muutamia ruokia tuliaisina, mitä täältä ei saa. Jotenkin maiseman vaihdos käväsi taas mielessä, kun pystyi suoraan kaupasta (Ruohonjuuri ja Stockmann) hakemaan lapsille esimerkiksi joulusuklaata. Ruohonjuuressa oli hyvä valikoima meidän lasten ruokavalioon. Läheskään kaikkea mitä olisimme halunneet emme nyt tuoneet. 

 Raakaleipäsiä siemenistä, porkkanasta ja mausteista (kokeillaan ja toivotaan) sekä kvinoa-riisikakkuja.
 Tattarinuudeleita ja riisikvinoaspaghettia.

Raakasuklaarusinoita ja kookoskeksejä (munaton, maidoton, viljaton). Kookoskekseissä on pieni määrä jotain maissipohjaista, joten nämä voivat vielä osoittautua epäsopiviksi. Nyt vaan tuntuu siltä, että kaikkea kokeillaan, mikä vähänkin vaikuttaisi sopivan.

 Ikeasta lähti testaukseen sinappi. Oikealla sokerilla.
Neiti nyt ei varsinaisesti sinappia sellaisenaan syö, mutta mausteeksi esim. kastikkeeseen voisin kokeilla.

 
 
Lapset saavat jouluna Dammenbergin maidottomia, viljattomia, soijattomia, munattomia suklaita. Nämä löytyivät Stockmannin Herkun makeisosastolta. Dammenbergin verkkokaupassa en ole pukkeja nähnyt.  

Lapset olivat mummolassa nauttimassa olostaan. Me ei kyllä koko viikonloppuun tehty juuri mitään muuta kuin nautittiin hyvästä ruuasta ja juomasta. Autettiin joulupukkia ja vierailtiin talvisirkuksessa. Nautittiin kiireettömyydestä ja toistemme seurasta. Naurettiin ja nukuttiin.


 Japanilainen ravintola 'Koto' oli miellyttävä uusi tuttavuus.


Pientä suunnitelmaa olen jo tehnyt uuden vuoden herkuista sekä heti tammikuussa olevia pienmiehen synttäreitä varten. Pikkumies on toivonut tällä kertaa synttärit jääkiekko-teemalla. Hhmmmm.... pientä päänvaivaa, mutta eiköhän siitä selvitä.



Tiina





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti