Periksi ei pienille käsihaasteille anneta. Itse rakastan joulupullaa, eli pullaa, jossa on leivottu väliin kaikkea rusinoista sukaattiin. En enää laiskana jaksanut lähteä Puunitse ja Säästä-kauppaan, kun totesin, ettei perinteiset versiot sukaateista ja kirsikoista sovi meille, niin päädyin leipomaan lapsille manteli-rusinapullaa. Ulkonäkö ei nyt hivele silmiä, mutta maku oli aikasta hyvä.
Joulupulla
5dl vettä/mantelimaitoa
2,5tl psylliumia
-> turvota 10 min.
lisää sen jälkeen joukkoon
2dl ruokosokeria
1,5tl suolaa
1rkl kardemummaa
2dl tapiokatärkkelystä
3dl mantelijauhoa
2dl hienoa riisijauhoa (Vuohelan herkku)
2,5dl tummaa täysjyväriisijauhoa (Vuohelan herkku)
2pss kuivahiivaa
200g/n.2dl maidotonta tai juoksevaa margariinia
1dl mantelirouhetta
1dl rusinoita
Alustin taikinan leipäkoneella ja laitoin muuten kaikki ainekset samaan aikaan (sekoitin ennen alustusta huolella käsin/lastalla) paitsi tummat täysjyväriisijauhot. Ne lisäsin vasta alustusohjelman tauon aikana. Taikinasta tuli tosi löysää, mutta löysää nää taikinat saakin olla. Läpyttelin rasvoitetuilla käsillä (käytin juoksevaa margariinia) pullia vuokiin. Varmasti lusikallakin onnistuu tästä taikinasta.
Yksi pienmiehen unelmista täyttyi viikonloppuna <3
Hyvää joulun odotusta!
Tiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti