sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Tuleeko joulumieli sittenkin

Mulla on ollut joulumieli hakusessa. Oikeastaan kadonnut täysin. Jouluostokset olemme saaneet kohtuullisen kivuttomasti tehtyä, mutta välillä olen käynyt todella aallon pohjalla miettiessä mitä erilaista ruokaa ja leivonnaista saisin lapsille tehtyä.
Viikolla ollut henkinen alamäki lähti etenemään maanantaina, kun pienin sai erittäin voimakkaan allergiakohtauksen taatelista. Tarkoitus oli tehdä lapsille suklaa-taatelikakkusia. Se ajatus meni sitten uusiksi.
Luumua meillä syödään kaikessa muodossa muutenkin, joten jotain olisi sen tilalle ollut kiva saada. Loppuviimein kakkusista tuli luumu-suklaa kakkusia manteli ja tummasuklaa koristeilla.

 Ohje on helpompaakin helpompi: pussi Vuohelan herkun suklaakakkujauhoseosta. Sekoita siihen hyvin huoneenlämpöistä juoksevaa kasvimargariinia 1,5dl. Lisää luumuista keitetty sose ja vatkaa 1-2 min. niin, että taikina on tasaista ja kuohkeaa. Ripottelin sekä vuokien pohjalle että taikinan päälle mantelirouhetta. Lisäksi pilkoin pinnalle pieniä palasia Dammenbergin leivontasuklaasta. Paistoaikaa en yllättäen taaskaan muistanut katsoa, mutta asteet olivat 200.
Keitin tähän itse luumuista soseen. Kiehautin tilkassa vettä kuivattuja luumuja, lisäsin ripauksen ruokosokeria ja jäähdytin seoksen lumihangessa :D

 Lauantaina oli lasten toiveesta pizzaa. Tämä toive aiheutti päänsärkyä, mutta hyvää tuli. Karmeiltahan nää näyttää, sille ei voi mitään. Pohjan ohje on sama, kuin aikaisemmissa pikkupizzoissa. Samoin kuin pohjalle levitetyn peston. Päälle laitoin tällä kertaa prosciutto-kinkkua, kalkkunan filettä sekä persikkaa ja ananasta. Aikuisten pizzaan lisäsin vielä homejuustoa. Näillä mennään.

Mä olen aika paljon miettinyt sitä, kun kouluista tai mistä tahansa seurasta pienet muistamiset lapsille on pääasiassa karkkia tai lahjakortteja jäätelöbaareihin tmv. Mitä muuta tai sellaista, että kaikki voisivat lahjakorttinsa hyödyntää, ne voisivat olla?
Pikkumies sai jääkiekkoseuralta lahjakortin Subwayhin. Kävin ratsaamassa paikan ensin ja lauantaina futisharkkojen jälkeen nautiskelimme. Neitiähän ei tännekään voi viedä, mutta tällä hetkellä mulle riittää, että voin tarjota näitä kokemuksia pikkumiehelle. Hänellä tuntuu olevan pieni kriisi päällä. Ja huoli siitä, miksei voi syödä samoja ruokia kuin kaikki muutkin. Käytännössä kiellettyjä ovat maito, muna ja soija, ja todellisuudessa nekin rajoittavat valtavasti ruokavaliota. Ainakin tätä suomalaista.

<3

Työpaikallani oli yhtenä iltana joulukonsertti. Otin meidän tanssiballeriinan mukaan. Pitkä päivä takana päikkärissä, joten ihan ei koko keikkaa katsottu. Tai 1/2 meistä jaksanut enää tanssia. Suurin kriisi heti alkuun oli, kun hän ei päässyt itse esiintymään. Päätti sitten laittaa kilpailevan esityksen pystyyn ja tanssi, hyppi ja lauloi tunnin yhteen putkeen. Siinä vaiheessa tajusin, miten paljon tämä nuori naisen alku rakastaa musiikkia, kun hän vähän väliä alkoi onnellinen hymy kasvoilla pussailemaan minua. Tanssi ja pussaili.
Illan päätteksi neiti halusi vielä vähän piirtää ja kokeilla miltä olo äidin työhuoneessa tuntuu. 

Vielä viikona kun jaksaa voi hyvillä mielin jäädä pienelle koko perheen lomalle.


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti