keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Arjen parhaita aamuja...



ovat ehdottomasti aamut, kun lasten päiväkodilla on perheiden yhteinen aamiainen. Lapset odottavat näitä aamuja meillä melkein enemmän kuin aikuiset. Ja voin sanoa, että meillä isi ja äiti nauttii näistä aamuista suunnattomasti. Eilen, kun lapset tulivat hoidosta, oli kiire ilmoittaa riemusta kiljuen jo ovelta "Äiti, huomenna on yhteinen aamiainen!" :) Vaikka teen nyt opintoja kotona, kirjoitan, niin ehdottomasti kävin päikkärillä puurolla. Eikä se tarjoilu lopu pelkkään puuroon. Puuron kanssa on yleensä marjoja tai itsetehtyä kiisseliä, kahta erilaista leipää, leivän kanssa leikkelettä, juustoa, salaattia, tomaattia, paprikaa ja kurkkua. Tänä aamuna tarjolla oli myös omenalohkoja. Juotavaksi, maitoa, tuoremehua, kahvia ja teetä. Lisäksi tapaa muita vanhempia ja voi vaihtaa kuulumisia ja tutustua epävirallisemmissa merkeissä. Päiväkodilla on myös ollut tarjolla mm. laskiaistiistaina vanhemmille laskiaisen ja ystävänpäivän kunniaksi laskiaispullakahvit. Pullat olivat itsetehtyjä ja kahvit sai nauttia, kun haki lapset hoidosta. Ihana tapa ottaa koko perhe huomioon, ja tiivistää kodin ja päiväkodin yhteistyötä.
Kävimme muutama viikko sitten päiväreissulla Helsingissä. Lähtökohtana oli, että päivän ohjelma suunnitellaan lasten mukaan. Aamulla vierailimme ensin serkkuni ja lasten suloisen pienen pikkuserkun luona. Olemme muuttaneet muutama vuosi sitten pois Helsingistä. Vanhempi lapsista on siitä saakkaa ikävöinyt kotiin, missä ajaa raitiovaunuja. Joten pienmiehen toive toteutettiin ja ohjelmassa olikin liikkuminen ratikalla :D Kyllä sitä voi saada pienen niin vähällä niiiin onnelliseksi <3
Yksi hauskimmista kohteistamme oli Lasten kaupunki, eli Sederholmin talo aivan Senaatintorin kupeessa. Voin lämpimästi suositella kaikille, niin isoille kuin pienemmillekin. Meillä lapset ja aikuiset viihtyivät. Ylhäällä oli mummolassa ihan oikea mummokin, joka jutteli mummojen juttuja vierailijoille :)




Alakerrassa oli mm. rooliasuja, käsinukkeja, näyttämö ja muuta rekvisiittaa oman tarinan tai näytelmän toteutukseen.


Alhaalta löytyi myös vanhanajan parturi-kampaamo ja suutari, kauppa, ja paljon muuta. Ylhäällä puolestaan oli lelunäyttely, vanha koulu karttavarastoineen sekä mummola.




Koska sää oli aika kehno, kävimme katsomassa elokuvan Rölli ja kultainen avain. Meidän 2,5-vuotias oli ensimmäistä kertaa elokuvissa ja hyvin meni olosuhteisiin nähden. Ehkä leffa oli aivan pienille liian pitkä, mutta isommille hyvinkin viihdyttävä.




Aurinkoista päivää kaikille!

Tiina 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti