keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Uutta virtaa keittiöön!



Vaikka tykkään todellakin tehdä ruokaa, on varsinkin arkena mielikuvitus joskus aika tiukilla. Tuntuu, että kaupasta kantautuu aina samat ainekset ja samat ruoat pyörii viikosta toiseen pöydässä. Oman haasteen tuo se, että yhdelle pitää olla maidotonta, kahdelle kalaton, eikä liha oikein maistu kuin perheen iskälle. Kokoliha menee oikeastaan vain broilerin tai kalkkunan fileinä, punaista lihaa meillä menee ainoastaan jauhelihana. Itse olen syönyt edes sitä jauhelihaa vasta n.8 vuotta. Lopetin punaisen lihan syömisen ollessani 12-vuotias, koska se maistui mielestäni pahalta. Ja maistuu välillä vieläkin. En esimerkiksi ole eläissäni tilannut ravintolassa lihaa, missään muodossa. Töissä syön vieläkin kasvisruokaa. Kotona minulla on tapana tehdä ruokaa niin, että siitä riittää useammalle päivälle, myös miehelleni töihin evääksi tai lapsille iltaruoaksi vielä seuraavana päivänä.

Saimme isovanhemmiltani ihanan padan lahjaksi.



Joulun jälkeen kokeilin tehdä ensimmäisen karjalanpaistini, ja sehän onnistui. Kaikki söivät ja liha oli hyvää! Sen jälkeen olen tehnyt padassa aika paljon ruokaa. Helppoa ja hyvää pienellä vaivalla. Käytännössä vain mielikuvitus on rajana. Viimeisin ruoka oli riisi ja kanakastike padassa :)



Ensimmäiseksi sekoitin ja kiehautin nesteen: 2,5dl kookoskermaa (teen kaikki ruoat maidottomina) sekä 3,5dl kasvislientä (vettä + 1 Fond "du chef" kasvisfondi).
Paistoin 450g maustamattomia broilerin filesuikaleita pannulla öljyssä (vain pinta kiinni riittää), sekä maustoin broilerit sormisuolalla ja mustapippurilla. 
Kaadoin pataan nesteen, broilerit, 2dl riisiä, 1prk valutettuja ananaspaloja sekä 150g sinihomejuustomuruja. Sekoitin ainekset padassa ja laitoin 200 asteiseen uuniin. Aluksi paistoin ilman kantta, ja ensimmäisen sekoituksen jälkeen laitoin kannen kiinni. Taisin sekoittaa vielä kerran, kunnes ruoka oli valmista. Ja nyt älkää kysykö kuinka kauan pidin sitä uunissa :D en nimittäin ikinä katso kelloa kun leivon tai teen ruokaa. Tämä on valmista kun riisit ovat kypsiä :) tuo juusto ei täsmään maidottoman kanssa, mutta kun ei ole allergiaa niin kuumennettuna voi pieniä määriä mausteeksi laittaa. Ja koko perhe tykkäsi. nam.

Mutta, perjantaina on tentti, joten nyt pieni blogikierron ja lukemaan!


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti