lauantai 20. huhtikuuta 2013

Leppoisa lauantai



Ja ihana kevät. Sarjassamme taas "ei koskaan", elämäni ensimmäiset kukkasipulit nousevat :) Ja se jos mikä on kevään merkki. Ja kyllä täällä on tänään lämmin ollutkin.



Tuo kuvan nurkassa oleva paakku on myyrien tekosia. Meillä siis riittää ennen kesän tuloa tekemistä, että saadaan piha siistiksi. Myyrät pirulaiset on käyny mylläämässä pihan, osittain myös kukkaistutuksissani, mutta siellä pahimmilta vaurioilta on säästytty.

Pompin ihanat vaatteetkin tulivat. Neiti mannekiini oli mielissään. Mitä enemmän helmaa, sitä tyytyväisempi neiti <3




Vaatteiden lisäksi pienmiehelle on pitänyt hankkia erilaisia kenkiä. Pääasiassa urheiluun. Nyt on jo nappikset ja lenkkarit kaapissa. Muuta tarviketta lupasin jalkapalloon hankkia, kunhan ulkoharkat alkaa. Tänään ennen aamiaista meillä jo pelattiin futista tunti sisällä. Kaverin tultua kylään pelit jatkui 3 tuntia ulkona ja sisällä, itse pelaten sekä pöytäjääkiekolla. Olin ennen lasten syntymää sitä mieltä, ettei neljä-, viisivuotias vielä juurikaan harrastuksia tarvitse. No, luulin väärin. Meille syntyi poika sellaisella päivittäisellä liikunnantarpeella, ettei sitä aina ole realistista tyydyttää, jos meinaa joskus muutakin tässä perheessä tehdä. Jalkapalloharrastus aloitettiin viime syksynä, sen lisäksi pienmies hiihtää, luistelee (pelaa), juoksee, ui, pyöräilee, vähän juoksee lisää, pelaa sählyä ja tennistä sekä golfia aina mahdollisuuden tullen. Uutena villityksenä kuvioihin on tullut breikkaaminen ;) Ensi syksyksi hän on toivonut pääsevänsä myös jääkiekkoharkkoihin, luultavasti leijonakiekkokouluun. Ainut ongelma on harkkojen aika. Vähän mua ihmetyttää miksi yhden ikäluokan jalkapallo- ja jääkiekkoharjoitukset pitää olla samana päivänä. Kesäloma meillä alkaa jalkapallo- ja uimakoululla. Itseasiassa meillä on päikkärissäkin sellainen tilanne, että pienmies osallistuu liikuntahetkiin vuotta vanhempien kanssa. Toiminta päikkärillä tapahtuu omissa kotiryhmissä, jotka muodostetaan lasten syntymävuosien mukaan. Ensimmäisellä hoitoviikolla viime syksynä päikkärin puolelta tuli ehdotus, että poikamme osallistuisi vanhempien kanssa samaan liikuntaan. Hyvin on toiminut tämä järjestelmä ja tässä nähdään, kuinka hienosti lasten tarpeet osataan ottaa myös hoidossa huomioon, jos vaan halutaan. Onneksi meillä on nyt hyvä piha, missä tänäänkin pojat pelasivat välillä vain lajia vaihtaen. Musta kaikkein hienoin keksintö oli pikkumiesten vaihtopenkit juomapulloineen :) (joo ja ei oo meiän lakanat mitkä tuolla "roikkuu" :) )








Pikkumiehen ollessa 2-vuotias kuulin ensimmäisen kerran lauseen "Äiti, minä haluan juosta." Ja siitä saakka meillä on juostu ja pelattu. Ja hyvä niin.

Jotta jaksaa, täytyy tietenkin syödä hyvin :) Vilja-allergian tultua meillä syödään aamuisin joko hirssipuuroa tai marjapuuroa. Marjapuuro meillä syödään vispipuurona ja se onkin koko perheen suosikki. Marjoina olen käyttänyt pääasiassa puolukoita (myös puolukkasurvosta), mustaherukoita, mustikoita tai näiden sekoituksia. Yksi herkullisimmista vispipuuroista tulee puolukoiden ja mustikoiden sekoituksesta. Keitän puuron illalla valmiiksi. Aamulla ei tarvitse kuin vispata valmis puuro kuohkeaksi.




Marja-vispipuuro

1l vettä
3,5 dl marjoja tai marjasurvosta/-hilloa
2 dl karkeita riisijauhoja (mm. Farina)
0,6 dl sokeria

Keitä marjoja vedessä 10 min. Jos haluat, siivilöi liemi. Minä en siivilöi, jää vähän kuituja :). Vispaa joukkoon jauhot ja keitä 10 - 15 min. Mausta sokerilla ja anna jäähtyä ennen kuin vatkaat vaahdoksi. Maistuu  maidolla tai ilmankin, makuasia. Päälle voi halutessaan ripotella sokeria, hunajaa tai marjoja.


Nyt saunaan ja lataamaan loputkin akut perheen nassukoiden kanssa.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti