perjantai 24. toukokuuta 2013

Se ois kuulkaa kesäloma!



Meillä tosiaan aloitellaan kesälomaa. Lapset halusivat ehdottomasti vielä viimeisen kerran yhteiselle aamiaiselle päikkäriin, joten ensi viikolla on yksi hoitopäivä. Muuten lomaillaan elokuulle saakka. Mullakin on näiden opintojen takia sellainen tilanne, että olen vähän niinkun viikon jo ollutkin lomalla.
Kaikkea kivaa on jo suunnitteilla lomalle, mutta pääasiassa kotona yritetään viihtyä. Yritetään sen takia, että minä ja tuo perheen pienempi mies ollaan aika liikkuvaista sorttia. Kesän meillä starttaa jalkapallokoulu ja uimakoulu sekä muutamat valmistujaisjuhlat. Eilen oli lasten päiväkodin kevätjuhla. Ohjelmassa oli ihania perinneleikkejä ja -lauluja (mm. Kehrätkäämme silkkilankaa, Piiri pieni pyörii, Pieni tytön tylleröinen, Hansvili ja Liioli) sekä tietenkin eskareiden jäähyväiset. Niin se aika rientää, eikä enää kauaa kun oma esikoinen on eskarissa. Toisaalta olen kyllä nauttinutkin siitä, että lapset ovat kasvaneet ja voimme perheenä puuhastella kaikkea sellaista, mitä ei vauva-aikana niin tullut tehtyä. Ja keskusteluhetket kummankin lapsen kanssa on mitä nautinnollisinta aikaa. Perheen isi oli työmatkalla Lappeenrannassa viime viikolla. Eilen iskä ja pieni neiti istuivat kahden iltapalapöydässä ja neiti alkoi jututtamaan iskää: "No iskä, olikos siellä Lappeenrannassa mukavaa?" Iskä siihen, että olihan siellä. Neiti: "Minä voisin kyllä sitten joku kerta tulla mukaan." Voijee, kyllä ne pienenä imee ihan kaiken, jopa keskustelumallit eri tilanteissa. Meillä on joka päivä tapana kysyä kuinka päiväkodissa on mennyt ja mitä on leikkinyt ja onko nukkunut jne. Vaikka tädit kaiken oleellisen tottakai kertookin lapsia hakiessa. Mutta meitä kyllä ihan aidosti kiinnostaa lasten versiot päivän kulusta ja samalla tulee huomaamatta harjoiteltua tuiki tarpeellisia sosiaalisia taitoja eri tilanteissa.


Kevätjuhlassa meidän lasten ohjelmistossa oli

pienimpien Piiri pieni pyörii

ja vähän isompien Kehrätkäämme silkkilankaa.

Päikkärillä on tapana, että yhteen esitykseen pyydetään isit tai äidit mukaan/esiintymään,
 joten perheen estraditaiteilija isimies pääsi jäälleen vauhtiin ja kehräämään silkkilankaa :)

Oli valtava helpotus lähteä juhliin, kun lasten vaatteet oli jo valmiina mietittynä ja ostettuna.
Housut Pomp de Luxilta, paita NameIt. Lippis ja tennarit muuten vain uusia kesähankintoja <3

Anniinaballeriinahellokittyminnihiiren juhla-asu Pomp de Luxin, "hihat" NameIt ja kultakengät muistaakseni löytö Lindexilta jo talvella <3



Näillä fiiliksillä! :D


Tiina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti