sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Illan pimetessä vol2

Meillä oli Eino-myrskyn aikaan sähköt poissa koko päivän. Ja se päivä oli meille liikaa. Kyllä siinä huumori alkoi loppua, kun yhden leivätkin oli pakastimessa eikä mitään ruokaa voinut tilata/hakea kotiin. Tai minnekään mennä lasten kanssa syömään. Jotenkin siinä hetkessä tunsi itsensä aika pieneksi. 



Mies tuli työmatkalta kotiin <3


Ukkokultain oli siellä työmatkallaan ja perjantaina juttelin lasten kanssa mitä syötäisiin. Lapset tiesivät, että olin käynyt käsien kanssa lääkärissä ja isompi rakkaista ehdotti "Äiti, syödäänkö ranskalaisia ja nakkeja." Kyllä, ja mehän syötiin. Otin riskillä pakastealtaasta ranskalaiset (Oolannin uunirapeat), ja näin pienestä meillä oikeasti ilo irtoaa. Vilja-allergikko ei saanut oireita. Meidän allergikko on niin herkkä, ettei ravitsemusterapeutti suositellut mitään valmiita perunatuotteita (muuta kuin Oolannin perunamuussia) pakasteesta. Olen kaikkiin laatikoihin ja uuniperunoihin viipaloinut itse. Hyväähän se itse tehty on. Parasta kaikin puolin. Mutta käsien kivutkin on sitä luokkaa, ettei tarvii kohta pilkkoa mitään. Ehkä nyt tiputaan sen 6%:in toiselle puolelle näiden eineksiemme kanssa, mutta menkööt. Pääasia, että lapset ovat onnellisia ja mun kädet lepää vähän aikaa.

 Ehdoton iltapalasuosikki ovat marjat pakastimesta. Tällä kertaa mansikkaa ja vadelmaa.

 Soija-allergiselle kaurapohjainen Oatlyn vaniljakastike.
Vilja-allergiselle soijapohjainen vaniljakastike.

Varsinkaan vilja-allergiselle (maissiallergiselle) ei ole jugurtteja tarjolla kuin yhtä sopivaa, niin meillä joskus syödään myös Poly Popeja.


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti