sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat

Tykkään tehdä kaikkea täytettyä. Paprikan ja tomaatin poistuttua ruokavaliosta olemme nautiskelleet pääasiassa täytetyillä kesäkurpitsoilla. Oisko vinkkejä mitä muuta voi täyttää? Sieniä joo, mutta ne on melkein ainut ruoka mitä lapset ei niin mielellään syö.

Tässä versiossa täytteeksi tuli kesäkurpitsan sisuksen lisäksi jauhelihaa. Vasta viimeistelyvaiheessa eriytettiin allergisille ja ei-allergisille omat, juustolla. On todella maukasta ja näppärää. Täytteenkin voi muotoilla oman maun mukaan. 
Pese huolella kesäkurpitsat, halkaise ja koverra sisus erilliseen astiaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja kesäkurpitsat pellille tai uunivuokaan uuniin pehmenemään siksi aikaa kun teet täytteen.
Täytteenä oli siis jauhelihaa, jonka maustoin valkosipuli-rosmariini sormisuolalla, musta- ja maustepippurilla, valkosipulilla, oreganolla ja tuoreella basilikalla. Paistovaiheessa lisäsin joukkoon kesäkurpitsan koverretut sisukset ja höyrytin ylimääräiset nesteet pois. Kun täyte on valmista, lusikoin sen pehmenneisiin kesäkurpitsanpuolikkaisiin ja kuorrutin osan juustolla. Lopuksi gratinoin juustot uunissa. Lisukkeena raikas salaatti ja riisiä.



Minulle tuntuu olevan todella vaikeaa ulkoistaa ruuanlaittoa, mutta yritin olla poissa jälkiruuan tekovaiheessa. Mies paistoi meille letut, riisivaniljajäätelöllä ja kotitekoisella omenahillolla. 



Riisijäätelö, joka sopii meille kaikille <3 Makeutusaineena käytetty dekstroosia (glukoosia), mutta ainakaan meidän herkkä vilja-allergikko ei saanut oireita.



Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti