tiistai 26. marraskuuta 2013

Kolmen sipulin uunikalkkuna

Broileria kasvispedillä, erilaisia patoja, täytettyjä kasviksia, mitä vaan ja uunissa. Arkena uuniruuat on ihan kingejä.
Tällä kertaa valmistui kolmen sipulin uunikalkkunafileet. Laitoin voideltuun uunivuokaan maustamattomia kalkkunan fileitä. Maustoin valkosipuli-rosmariini sormisuolalla ja pilkoin fileiden päälle isohkoja lohkoja sipua sekä halkaisin yksikyntisen valkosipulin neljään osaan (tais mennä 1,5 valkosipulia). Uuniin 200 asteeseen kunnes liha ja sipulit ovat saaneet sopivasti väriä. Lihat voi käyttää pannun kautta jos haluaa kauniimpaa väriä ja pinnat kiinni ennen uunia. Mäkin teen niin yleensä, mutta ilman pannuakin onnistuu. Lähes kypsien lihojen päälle ripottelin silputtua ruohosipulia sekä tuoretta basilikaa. Loraus vettä ja 2dl kookoskermaa. Uuniin muhimaan. Kun kerma on saanut sopivasti väriä ja kiehuu, ovat lihatkin valmiita. Voi toki muhituttaa folion tmv. alla miedommalla lämmöllä pidempään. Näin saa vielä mureammat kalkkunan fileet. Tämä on arki-illan kiireversio.



Sipulit saa mun mielestä tässä ruuassa tummua ihan reippaasti. Niiden tarkoitus on antaa makua. Saa ne syödäkin, mutta itse jätän vuokaan. Mun mies taas tykkää kaikista sipuleista, joita on kypsytetty ja samalla maustettu. Parhaiten tämäkin maistuu raikkaan salaatin ja riisin kera. 

Niin, vinkkinä muuten salaatiksi, joka meillä tehdään nykyään aina lähes samoista aineksista: frisèe-salaattia (tai muuta maukasta vihersalaattia), ruohosipulia hienoksi pilkottuna, tuorekurkkua, suolakurkkua, tummia viinirypäleitä. Ripottele päälle auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä sekä vaaleaa/tummaa balsamicoa.

Jätä lapsi yksin nukahtamaan... :)



Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti