tiistai 25. kesäkuuta 2013

Banaaninektarijäätelö



Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse jäätelöä. En muista enää mistä löysin perusjäätelön ohjeen, vähän joka puolellahan niitä näin kesäisin vilistää. Maustoin sen banaanilla, nektariinilla ja vaniljalla ja pakastin, koska meillä ei ole jäätelökonetta. Ja tietenkin tein maidottomana.




Banaaninektarijäätelö

3 keltuaista
3 valkuaista
2dl tomusokeria
3dl vispautuvaa soijakermaa 
banaania ja nektariinia soseutettuna
2tl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko (sisukset sokeriin sekoitettuna)


Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja soijakerma erikseen vaahdoiksi. Lisää keltuaisseokseen valkuais- ja kermavaahdot. Mausta eri marjojen tai hedelmien soseilla, suklaarouheella, vaniljalla, kookosjauheella jne. Nosta massa pakastuksen kestäviin rasioihin ja pakasta. Jäätelö kannattaa sekoittaa pari kertaa pakastuksen aikana, jottei synny jääkiteitä. Ja pakastukseen on hyvä varata paljon aikaa, mielellään yön yli seuraavaan päivään saakka. 

Meidän jätskistä tuli aika makeaa banaanin ja vaniljan yhdistelmän vuoksi, mutta onnistui kuitenkin koostumukseltaan hyvin.


Puhuin niistä aurinkovoiteista, kun koko perhe on aika herkkänä ton auringon paisteen kanssa. Tässä meidän valinnat tälle kesällä. Voin lämpimästi suositella sekä stikkiä että Avènen voidetta. Tosta Avènesta tuli kyllä mun suosikki. Imeytyy välittömästi, suojaa ja on miellyttävän tuoksuinen. Varsinkin kaupunkiolosuhteissa mua ärsyttää suunnattomasti kun rasvaa on käytettävä, mutta suurin osa tahrii vaatteet ja jättää ihon tahmeaksi. Avène ei!


 Avènen aurinkohuulivoide koko perheelle sk30, Avènen aurinkovoide koko perheelle sk 50+, Favoran stikki sk50, käytetty pääasiassa lasten poskilla ja matkalla mukana, sekä Elizabeth Ardenin päivävoide suojakertoimella 50 (käytän itse meikin alla).

Yhdellä reissulla oli rasvat jääny kotiin niin hain apteekista tämän Acon aurinkovoiteen. Tässäkin tuoksu ihan ok ja sopii koko perheelle, mutta jättää ihon tahmeaksi. Eli ei tule ainakaan itselleni joka paikan käyttöön. Rantaolosuhteissa menee hyvin.



Tiina



P.S. Nyt näiti juttuja voi seurata myös sivuilla Bloglovin' sekä Blogilistalla. Laitelkaa jotain hiphei merkkejä, jos kaikkein helpointa on seurailla kuitenkin Facebookissa niin aloitan sinne sivun :)

1 kommentti: