sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Punajuuripullat



Kaipailin vaihtelua tavallisiin lihapulliin. Tässä tulos:

Punajuuripullat

400g naudan paistijauhelihaa
3 pienehköä punajuurta raasteena (käytin raakoja, tuoreita)
2 munaa
2 salottisipulia
sormisuolaa
mustapippuria
basilikaa
meiramia
loraus soijakermaa


Raasta punajuuret (voi käyttää myös etikkapunajuuria) ja hienonna sipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin kulhossa ja pyörittele pallerot uunipellille. Paista 200 asteessa kypsiksi. Aikaa en osaa tähänkään laittaa, kun en muistanut katsoa kelloa. En näköjään todellakaan osaa tehdä ruokaa ja leipoa kellon kanssa, vaikka kuinka yritän. Mä tsekkailen sen verran usein uuniin, vaikka muuta samalla touhuaisin, et ei oo vielä ykskään viritelmä palanu uuniin. Mitähän koputtelis.... :)
Meillä nämä maistuivat keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.


Suurustamiseen olen tarvittaessa käyttänyt Viljatuotteen tummaa täysjyväriisijauhoa. Lisään jauhoa paistetun ja maustetun jauhelijan (ja sipuleiden) joukkoon, sekoitan  ja "paistan" hetken ja sen jälkeen kaadan vähitellen kuumaa vettä (keitän vedenkeittimellä) joukkoon ja sekoitan sekä annan hautua hetkisen. Kuvassa aika perinteinen perunat, jauhelihakastike ja keitetyt kasvikset (porkkana, bataatti ja kukkakaali).


Pojilla alkoivat tiistain peli-illat. Tässä kaupungissa on kivasti ohjattua toimintaa alle kouluikäisille lapsille kesälläkin. Tai meille riittää tää jalis. Ja mainittakoot, että tiistain peli-illat on maksuttomia. Lapset jaetaan paikan päällä iän mukaisiin ryhmiin ja pelit käyntiin. Näitä järjestetään kuutena tiistaina kesän aikana. Meillä jää useampikin väliin, koska mieheni kesäloma alkaa viikon päästä ja reissuun lähdetään heti perjantaina.






Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti