tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kesäinen kanakeitto


 ja uudet suolat


Olen ollut jo jonkin aikaa täysin myyty sormisuolalle (Gourmet). Nyt hankin uusia makuja tuomaan kuvassa olevat maustetut sormisuolat ja toimii! Makuina meillä valkosipuli-rosmariini sekä Provence. Vaihtoehtoja oli vielä ainakin Sitrus sekä Venetsia, mutta niitä ei meille voi tuoda. Lisää tietoa Gourmet ja Maldon suolista saat täältä. Omani hankin Prismasta. Luulen, että isoimmissa päivittäistavarakaupoissa on valikoimaa jo hyvin. 





Kesäinen kanakeitto

oliiviöljyä
maustamattomia broilerin filesuikaleita
kesäsipulia
valkosipulia
purjoa

Paistoin broilerin filesuikaleet oliiviöljyssä lähes kypsiksi ja lisäsin hienoksi pilkotun kesäsipulin, purjon ja puristetun valkosipulin. Kuullotin sipuleita ja maustoin broilerin sormisuolalla (Maldon Provence), mustapippurilla ja currylla. 

perunaa
porkkanaa
bataattia
kukkakaalia
parsakaalia
herneitä

Pilkoin tuoreet kasvikset (muut oli tuoreita, paitsi herneet) ja kuullotin broilerin seassa. Sen jälkeen lisäsin kookoskermaa (4dl) sekä vettä (n. 2l) ja annoin keiton kiehua kypsäksi. Loppuvaiheessa maustoin keittoa vielä suolalla ja currylla. Määriä en tähän nyt laita, kuten nesteen määrästä huomaatte, keittoa oli aika paljon. Meillä oli vieraita ja keitto maistui kaikille. Tämä on siis hyvin helppo ja kohtalaisen nopea, riittoisa tarjoiltava ruoka vaikka vieraillekin. Ja maukas, kun muistaa käyttää tuoreita kasviksia ja juureksia.




Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti