keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Säilöntäkauden avajaiset!



Ei mulla oikeestaan muuta kuin, että mammammammammansikkaaaaa! Mä säilöin useamman laatikollisen mansikoita tänään. Huomenna on pinaattien vuoro siirtyä takapihalta pakkaseen. Säilöntäkausi on näin ollen avattu täälläkin. Mansikka on superherkkua. Sitähän voi käyttää tomaatin sijaan aika monessa eri ruokalajissa, mm. juurikin rakastamissani salaateissa. Ja ilouutisena voin kertoa, että neiti on syönyt nyt kahtena iltana aikamoiset annokset (ei mitään maistiaisia vaan kunnon satsit) tuoreita mansikoita, eikä oireen oiretta ole tullut. Olen aika perinteisellä linjalla marjojen pakastamisessa. Mansikat paloiksi, viipaleiksi, pienet kokonaisina tai missä muodossa vaan rasioihin, sokeria päälle, kansi kiinni ja pakkaseen. Talvella mansikkaa menee puuron kanssa, jugurtissa, leivonnaisissa ja ihan marjasekoituksessa. Paloina tai kokonaisina pakastetut mansikat on sitten tarpeen tullen helppo muuntaa vaikka soseeksi.




Sen verran alkaa olemaan lämmintä, että pikkuneidin hiukset on pitänyt letittää heti pesun jälkeen kiinni. Nukkuminen pitkällä ja kohtalaisen paksullakin tukalla on näillä keleillä tukalaa. Ihmeen hyvin on letit kestäneet ja neiti antanut niiden ollakin. Muutaman päivän jälkeen (teen välillä uuden tiukemman) hiuksissa onkin sitten ihanat kiharat :)

<3


Mun elämäni ensimmäisessä aamukammassa on kaksi piikkiä jäljellä. Ja ei, en laske omia vaan miehen aamuja. Olemme ensimmäistä kertaa yhteiselomme aikana yhtä aikaa kesälomalla ja kummallakin on kokonainen loma tällä kertaa. Meinaa kestää pöksyissäni. Reissuun lähdetäänkin heti, joten palailen reissufiiliksillä. 



Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti