perjantai 14. kesäkuuta 2013

Pimeän päivän pimeää ruokaa



No ei ehkä nyt niin outoo sentään, mutta ei ehkä mitään kaikista terveellisintäkään ;) On ollut tosi laiska sateinen päivä niin äidillä kuin lapsillakin. Lounaaksi söimme niinkin arkista kesäruokaa kuin grillimakkaraa mummon muussilla (itse tehtyä muussia voilla suolalla ja riisimaidolla). Olen lievä salaattifriikki ollut koko ikäni, ja kuten mainitsin, on ollut miettimistä mitä salaatteihin nyt laittaa kun lasten makunystyrätkään ei ihan kaikkeen vielä ole tottunut. Tänään sain raikkaan salaatin makkaran ja muussin kaveriksi frisée-salaatista, kesäsipulista, avomaankurkuista, viinirypäleistä ja retiiseistä. Kasvamassa olevat herneenversot olivat vielä vaiheessa, joten ne jäi nyt pois. Maistui silti.


Olen tällainen puolimanuaalinen tyyppi ollut aina. Tosin auton automaattivaihteita en enää vaihda. Terveisiä vaan aviomiehelle ;) Sain äidiltäni ihanan perintökalleuden :D Tää raastin on ollut mun mummolla, sitten äidillä kun olimme pieniä ja nyt mulla. Vielä toimii aivan moitteettomasti. Mikään kaunokainenhan hän ei ole, mutta hoitaa hommansa ja on vallan hellyyttävä. Tunnearvoa löytyy tässä kohtaa ehkä kaikkein eniten <3


Sinne vaan retiisit, perunat, porkkanat mitä vaan kyytiin ja veivaamaan. Lastujen lisäksi kiekkoja löytyy mm. erikokoisiin raasteisiin.


(tää kuva kiepautti itsensä väärin päin enkä saa käännettyä :( )

Hirssisämpylät (12 kpl)
2,5 dl vettä
1/2 rkl fiberHUSKia (turvota vedessä n.10min.)
Lisää sen jälkeen:
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1,5 dl Hirssijauhoja
1 dl tummaa Täysjyvariisijauhoa
0,5 dl Tattarileseitä
1,5 tl kuivahiivaa


Nostele/pyörittele kohotetusta taikinasta sämpylöitä pellille. Paita 200 asteessa, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.
Sämpylöissä käytin jälleen hyväksi havaittuja Viljatuotteen gluteenittomia jauhoja. Vaivasin ja kohotin taikinan leipäkoneessa siihen tarkoitetulla ohjelmalla. Olen ollut tähän menetelmään sämpylöiden teossa tyytyväinen. Varsinkin hirssijauhoilla taikinasta tulee kuohkeaa ja kohtuullisen helposti käsiteltävää. Nostelen muovisella mittalusikalla taikinaa kulhosta pellille kököiksi ja sitten vaan uuniin. Helppoa ja herkullista.



Viikonloppua!

Tiina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti