torstai 13. kesäkuuta 2013

Kesä ja Wok



Nyt on niin taukoa ollut ja niin menoa ja meininkiä. Kuulin jo mieheltäni pientä kommentointia, että lomallekin haalin niin paljon tekemistä, ettei tunnit vuorokaudessa riitä :)
No, ruokaa on laitettava joka tapauksessa. Olin jostain syystä unohtanut, että meillä on wok-pannu kaapissa.  Eilen teinkin pitkästä aikaa meidän dietille sopivaa wokkia. Tosin en tiedä mikä neidillä taas on, kun posket oireilevat.


Wokista löytyy: maustamattomia broilerinsuikaleita. Ruskistin broilerin ihan ensimmäisenä oliiviöljyssä ja maustoin suolalla, valkosipulilla sekä mustapippurilla. Siirsin broilerit syrjään ja paistoin tuoreet herkkusienet lähes kypsiksi. Herkkusienet maustoin suolalla ja valkopippurilla. Suola muuten jouduttaa mm. herkkusienten, kaalin ja kesäkurpitsan nesteen haihtumista, eikä ruoka jäänyt suolaisen makuiseksi, vaikka sitä mielestäni aika lailla laitoinkin. Tämän jälkeen nostin sienetkin sivuun ja paistoin valkokaalin suikaleet oliiviöljyssä suolalla maustettuna. Kun kaalit olivat hieman pehmenneet lisäsin joukkoon kesäkurpitsaa, porkkanaa ja kesäsipulia (myös osan vihreää vartta). Lopuksi lisäsin joukkoon broilerit ja sienet ja maustoin erilaisilla yrteillä. Wok:in kaverina maistuu hyvin tumma riisi. Meillä syödään ihan Rainbow:n tummaa riisiä, enkä ole huomannut sen onneksi aiheuttavan kenellekään mitään oireita. 

Näin kesällä ruokaideat pulppuavat vähän taas joutuisammin, kun tarjolla on ihanaa tuoretta kasvista, vihannesta ja juuresta. Olen jopa onnistunut syöttämään lapsille retiisiä, mitä ei meillä aikaisemmin ole paljoa ollut. Pakko keksiä salaattiin kaikkea uutta, kun mikään aikaisemmin käytössä olleista ruuista ei tuoreena sovi. Itseasiassa oikein maittava salaatti tuli yksinkertaisesti salaatinlehtien, kesäsipulin, kurkun ja viinirypäleiden sekoituksestakin. Ja maistui kaikille.


Isompi on käynyt jo jalkapallokoulussa ja uimakoulussa. Kumpikin oli järjestetty valtavan hyvin, oli lapsi ja vanhemmat todella tyytyväisiä. En vaan voi kun ihmetellä tuota poikaa. Meni uimataidottomana uimakouluun, jota järjestettiin neljänä päivänä 45min. kerrallaan. Viimeisenä päivänä kotiin toin pojan, joka sukelteli altaan pohjasta renkaita, liukui, kellui eri asennoissa ja ui koiraa (!). Itseasiassa sain tästä ajatuksen osallistua itsekin uimakouluun. Nythän hallit menevät täällä ainakin kiinni, ja järvivesi on vielä kylmää ;), mutta ensi talvena. Olen oppinut uimaan mökin rannassa pulikoimalla ja mm. kunnollinen tekniikka sekä sukellustaidot ovat vähän puutteelliset. Tykkään uida ja käyn lisäksi vesijumpassa ja -juoksussa. Silti mielessä on jo pitkään ollut omankin uimataidon päivittäminen. Tästäpä uusi projekti mammalle
.




Jaliskouluviikolla oli ihan järkyttävän kuuma. Tuo Pompin Jumpsuit oli todella hyvä hellevaate pienemmälle. Paitahan sinne piti alle laittaa ja koko perhe vuorata 50+ aurinkovoiteella. 


Kävimme vähän taloajelulla ja löysimme meille uuden lintutornin :)


Kesäkukkia on laiteltu vähän lisää ja olinpa pitkästä aikaa polttareissakin :D

Loman parhautta. Miehet toi mulle ulkoa tällaisen kuvan <3


Nyt vielä pari viikkoa kotoilua lasten kanssa ennen miehen kesälomaa ja reissuja. Ja eväsrumbaa. Jos on hyviä vinkkejä ravintoloista allergiaperheille Turun, Tampereen ja Oulun seuduilta, niin vinkkejä otetaan vastaan. Samoin kuin hyviä eväsideoita. Viimeksi päivän reissulle tein itse sämpylät ja lihapullat hedelmien kaveriksi. Myös soijakaakao on toiminut hyvin (säilyykin hyvin). 


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti