perjantai 8. maaliskuuta 2013

Broileria kasvispedillä



Olen tässä yrittänyt keksiä meille uusia ruokia. Meillä ruokapolitiikka on jo vuosia pyörinyt kasvisten ja broilerin ympärillä, mutta nyt jotenkin tuntuu, ettei mitään uutta saa irti ideoista. Ennen vilja-allergiaa käytin paljon kaurakermaa ja -maitoa ruoanlaitossa sekä leivonnassa, nyt niiden tilalle on keksittävä uusi, maultaan yhtä hyvä korvike. Teen harvoin ruokaa valmiin ohjeen mukaan. Oikeastaan mietin kaupassa mitkä ainekset voisivat sopia yhteen ja kehittelen niistä sitten kotona ruoan, tai toisin päin, teen ruokaa niistä aineksista mitä kotoa löytyy. Olen kohta viikon etsinyt uusia ideoita ja päädyin samaan lopputulokseen kuin ennenkin. Menen kauppaan ja ostan satunnaisen määrän aineksia. Katsotaan mitä saan aikaiseksi :D 

Tällä viikolla olemme syöneet broileria kasvispedillä, erittäin helppo ja nopea arkiruoka. Kasviksiksi ja vihanneksiksi käy mikä vaan miellyttää. Tällä kertaa mellä oli kaapissa perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa sekä makeaa suippopaprikaa. Lisäksi pilkoin sekaan kaksi yksikyntistä valkosipulia neljään osaan. Pilkoin ja sekoitin kasvikset ja valkosipulit, kaadoin suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan, maustoin sormisuolalla, öljyllä, basilikalla sekä yrteillä. Ladoin päälle maustamattomat broilerin rintafileet.  Fileiden päälle ripottelin vielä sormisuolaa sekä mustapippuria. Paistoin uunissa 200 asteessa niin kauan, kunnes kasvikset ja broiler olivat kypsiä. N. puolessa välissä paistoa laitoin päälle foliota, etteivät kasvikset pala. Folio pitää myös broilerin kosteampana paiston aikana, koska nesteitä ruokaan ei tule. Tai saa toki laittaa, mutta meillä ei tule :) Tämänkaltaiset arkiruoat on siitä kivoja, että kasviksia, mausteita ja lihaa/kalaa/mitä vaan voi vaihdella oman maun ja mielenkiinnon mukaan. Meillä ainakin maistuu hyvin koko perheelle.


Kuvassa ruoka ehkä hieman epäesteettisen näköinen, mutta makuhan se kai tälläkin kertaa ratkaisee :D


Rakastan näitä yksikyntisiä valkosipuleita!

Syötiin meillä toki muutakin, mutta niistä ei sen enempää nyt. Uutta matoa koukkuun ja illalla kauppaan. Huomenna meille tuleekin isovanhemmat ja isoisovanhemmat ruokittavaksi. 

Hyvää viikonloppua!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti