tiistai 19. maaliskuuta 2013

Minna Canthin kakku


Oikein mukavaa Minna Canthin päivää kaikille!

Sain taas pienen pakko-oireen leipoa kakkua ;) Muistin, että olin nuorimmaisen nimiäisiin tehnyt makoisaa Minna Canthin kakkua, kaikille sopivana versiona. Se ei nyt kuten tiedätte käy, joten halusin kokeilla kakkua viljattomana ja maidottomana. Tosin tähän väliin tulee pieni maltodekstriini- ja inkivääri-varoitus. En nimittäin tiedä mistä käyttämäni soijakerman maltodekstriini on valmistettu, enkä ole aivan varma inkiväärin sopivuudesta kaikille vilja-allergikoille. Meillä pienin luultavasti vain maistaa pienen palan kakkua, joten otin riskin. 

Tästä oli alkuun tulla todellinen maanantai-illan jännitysnäytelmä ja ajattelin, että joudun varoittamaan "älä kokeile tätä kotona", mutta kakku siitä kuitenkin tuli :)

Tässäpä ohje, jonka olen itse muokannut alkuperäisesta reseptistä (joka löytyy tästä kirjasta tai täältä).

Minna Canthin kakku

2 dl siirappia
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vaahtoutuvaa soijakermaa
2 dl mantelijauhoa
2 dl perunajauhoa
1 dl hienoa riisijauhoa
1 dl karkeaa riisijauhoa
1 rkl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1/3 tl ksantaania
2 rkl sulatettua voita tai margariinia


Vaahdota kerma. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä munasokerivaahto ja n. 2/3 kermavaahdosta toisiinsa. Sekoita kuivat aineet (+ jauhoihin sekoitettu ksantaani) ja siirappi vuorotellen joukkoon. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun n. kahden litran vuokaan. Paista ensin 1/2 tuntia 175 asteessa ja sen jälkeen 1/2 tuntia 150 asteessa. tarjoile lopun kermavaahdon kanssa.



Kuvassa kakku vielä lämmin, juuri kumottu, ja kuvakin vähän kehno, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen.



Minun miehet yllättivät minut pienellä paketilla.


Jonka sisältö olikin valtavan suuri :) Sain lahjaksi Kalevalakorun My SAAGA-kaulakorun, sekä ensimmäisen helan. Tästä alkaa minun tarinani, todella. Viime päiviin on mahtunut niin paljon onnea, etten edes voinut kuvitella sellaista määrää olevan olemassakaan. <3 Kiitos rakkaat!



Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti