maanantai 25. maaliskuuta 2013

Joskus vähemmän on enemmän,


ainakin jauhojen määrässä.
On pakko heti laittaa kun sain viimeinkin onnistumaan mieleisen leivän leipäkoneella omista jauhokokeiluista. Ja uskokaa tai älkää, ainekset on tosi yksinkertaiset, mutta maku lähentelee jo tummaa leipää, jes. Pikkuneiti nimittäin rakastaa ruisleipää, eikä oikein ole halunnut syödä näitä uusia leipämakuja. Ja kokeiluja on tehty useampia. Liekö muutosvastarintaa vai mitä. Mutta nyt kokeiluun mamman uusi jauhoseos, tattarileipä. Huomasin samalla, että jauhojen määrää pitää pienentää aika paljon siitä millä aloitin, ainakin tuossa meidän leipäkoneessa, ja varsinkin jos ei ole munaa, omenaa, porkkanaa tmv kosteutta antamassa. Tuossa aikaisemmin laittamassani porkkanaleivän ohjeessa  olenkin jo maininnut, että siitä voisi vähentää jauhojen määrää. 


Tattarileipä

3,5 dl vettä
1 tl psylliumia (anna vähän turvota vedessä)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1,5 dl tummaa jauhoseosta
1 dl höyrytettyjä tattarihiutaleita
0,5 dl soijajauhoa
1,5 tl kuivahiivaa

Tämän tein jälleen leipäkoneen perusleipäohjelmalla, keskipaahdolla.




Pienestä se ilo irtoo! :)




Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti