tiistai 5. maaliskuuta 2013

Porkkanaleipä



Meillä on jälleen allergioiden takia siirrytty viljattomaan ruokavalioon. Perheessä yksi on maidoton, kaksi kalalle allergisia, yksi vilja-allerginen ja yksi laktoositon. Jos aikaa olisi mielin määrin tai pystyisin keskittymään pelkästään ruokaan, olisi tilanne eri. Ja saa tähän tälläkin hetkellä ajatuksia ja aikaa uppoamaan aika lailla. Varsinkin näin alussa kun viljoista käy ainoastaan riisi, hirssi ja tattari, on mielikuvitus tiukilla :) Hankimme siis kotiin leipäkoneen arkea helpottamaan. Useimmat gluteenittomat jauhoseokset eivät sovi ruokavalioomme, koska ne sisältävät maissia tai kauraa, yleensä tärkkelyksenä tai jauhona. On siis sovellettava itse omiin tarpeisiin. Testailin leipäkonettamme ja sain kuin sainkin sillä tehtyä maittavan porkkanaleivän :D Leipäkoneessamme on erillinen ohjelma gluteenittomille jauhoille, mutta en sillä ohjelmalla saanut haluttua lopputulosta. Porkkaleivän tein perusleipäohjelmalla.


Uusi leipäkoneemme.


Herkullinen porkkanaleipä.

Ohje porkkanaleivälle

3,5dl vettä tai porkkanamehua
1tl psylliumia
(anna psylliumin turvota hetki vedessä/porkkanamehussa)
1rkl öljyä
1rkl sokeria
1tl suolaa

3dl täysjyväriisijauhoa (Viljatuote) (kokeilen seuraavan kerran 2,5dl)
1dl tattarileseitä (Viljatuote)
1dl tummaa jauhoseosta (Viljatuote)
1dl perunahiutaleita
1 porkkana raastettuna (olis voinu laittaa 2)
0,5dl auringonkukansiemeniä (gogreen)
1 1/2 tl kuivahiivaa

Meidän tarpeisiin olen parhaiten löytänyt tuotteita Viljatuotteelta. Sivuilla tuntui olevan kivoja reseptejäkin. Kunhan saan tuon psylliumin ja ksantaanin salat selville niin uskallan kokeilla vaivata käsin taikinaa (meillä ei siis ole ollut muuta yleiskonetta kun Tiinan kädet :D ).

Leipäkoneella voi myös vain vaivata taikinan ja pyöritellä sitten itse esim. sämpylät pellille ja paistaa uunissa. Myös hillon tekeminen onnistuu, joten varmasti käyttöä koneella on.

Tässä vielä kuva kuivatuotteista.


Tästäpä uuden opettelu alkaa. Hyvillä mielin, leipä maistui niin hyvältä :)


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti