perjantai 19. heinäkuuta 2013

Aamiaisletut

Lettuja ei olla vielä tehtykään tämän viljattoman aikakauden aikana. Aamiainen kaipasi vaihtelua, ja riisijauhon kyljessä olikin sopivasti pohja aamiaisletuille.


Aamiaisletut

2 munaa
4 dl soijamaitoa
1tl suolaa
1 rkl ruokosokeria
1,5dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1dl hirssijauhoa
2 hieman ylikypsää banaania muussattuna


Vatkaa munien rakenne kuohkeaksi. Lisää maito, suola, sokeri ja jauhot hyvin vatkaten. Lisää vielä muussatut banaanit ja paista öljyssä tai maidottomalla margariinilla lettupannulla pieniä lettusia. Hedelmäkorista löytyi nektariinia, persikkaa ja verigreippiä, joista teimme raikkaan hedelmälisukkeen letuille. Verigreippi toi mukavaa pirteyttä annokseen.



Ihanaa vaihtelua puurolle ja leivälle!


Tiina

P.S. Kirjavinkkinä
Alho, Eila 2008: Helposti maukasta. Luontaisesti gluteeniton ja maidoton erityisruokavalio

Ruokaohjeita en ole vielä kokeillut, mutta kirjan erityisruokavaliosanasto ja muu kirjallisuusosio on auttanut ainakin minua todella paljon syventämään tietojani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti