torstai 11. heinäkuuta 2013

Kvinoakokeilu padassa

Kvinoapata


Tällä kertaa pataa valmistui kvinoasta, broilerista sekä tuoreista kasviksista.



Kvinoapata

4dl vettä (keitetään)
2dl kvinoaa (huuhdo hyvin kuumalla vedellä) 
Käytin GoGreenin kvinoaa.
6 isoa porkkanaa
keskikokoinen kukkakaali
2 kesäsipulia
450g maustamattomia broilerin filesuikaleita
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sormisuolaa Provence sekä valkosipuli-rosmariini


Huuhtelin kvinoan huolella kuumalla vedellä ja laitoin pataan. Päälle kaadoin kiehuvan veden ja lisäsin pilkotut kasvikset. Kasviksia on reilusti tarkoituksella, samoin ruokaakin jäi meillä neljällä vielä seuraavaankin kertaan. Pataan laitoin tässä vaiheessa mausteiksi mustapippuria, valkosipulijauhetta sekä sormisuolista Provencea. Pilkoin kesäsipulit ja kuullotin pannulla öljyssä. Samassa pannussa ruskistin broilerin ja maustoin valkosipuli-rosmariini sormisuolalla. Sitten loputkin ainekset pataan ja uuniin 200 asteeseen. Sekoittelen aineksia padassa ennen uuniin laittoa ja muutaman kerran padan ollessa uunissa. Tällä kertaa ruoka oli uunissa arviolta 40 minuuttia. Ja ne, ketkä on lukenu näitä juttuja ennenkin tietävät miksi tälläkin kertaa aika ilmoitetaan arviona ;)




En tiedä miksi, mutta aikaisemmin kartoin suolaa aika paljonkin, mutta käytin paljon mausteseoksia. Nyt viime aikoina suunta on mennyt siihen, että käytän suolaa suolana ja yrtit sekä muut mausteet pääasiassa yksitellen. Olen myös jättänyt liemikuutioiden ja valmiiden fondien käytön ihan minimiin. Jotenkin ruoka maistuu nyt paremmalle. Lainasin kirjastosta iltalukemiseksi Anu Hopian Kemiaa keittiössä sekä muutaman vilja- ja maitoallergiaan tarkoitetun reseptikirjan. Muuten ensisilmäyksellä opuksissa on aikalailla perusruokaa samoista raaka-aineista kuin mitä meillä paljon tehdään, ainut ero on mausteissa. Yhden kookoskeksiohjeen löysin ja ajattelin tehdä siitä mm. viemisiä päikkäriin pienemmän syntymäpäiville.

Oletteko muut löytäneet apua ja uusia ideoita kirjallisuudesta? Mehän ei suoraan voida käyttää kuin murto-osaa ohjeista, koska maissi ei edelleenkään sovi, edes tärkkelyksenä jatkuvassa käytössä. Joten ideoiden metsästyksen ajatuksella kirjojakin selailen.


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti