keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Perunarieskaset

jämäperunoista.

En oo ehkä mikään kotitalousihme ollu koskaan, mut ihan kingi käyttämään kaiken ruuan mitä meille ostetaan!
Meillä ei oikeasti mene ruokaa hukkaan juuri koskaan. Mä saatan pakastaa pieniäkin kastikkeen jämiä tmv. ja teen sit "uusia" ruokia jämistä. Aina.
Tällä kertaa uuden elämän saivat keitetyt uudet perunat. Oli kertynyt kylmiöön kupillinen keitettyjä perunoita ja iltapalan aika koitti. Rieskasiin käy hyvin myös muussinjämät, mut sitä meillä ei nykyään oo syöty juuri ollenkaan. Tääkin helppo ja nopea iltapala. Jos ei halua rieskasiin perunasattumia, niin suosittelen käyttämään muussia tai vatkaamaan perunat ja maidon sileäksi ennen muiden ainesten lisäämistä.
Kupillinen keitettyjä perunoita kuorittuna pieneksi kuppiin, survotaan. Survomista helpottaa kun lorauttaa soija(tai riisi)maitoa joukkoon. Lisää survokseen vielä 2 munaa, loraus oliiviöljyä, 1tl suolaa ja hirssijauhoja sen verran, että taikinasta tulee suurin piirtein kiinteää. Kiinteäähän siitä ei näillä meidän jauhomahdollisuuksilla tule millään, mutta sen verran kuitenkin, että saa taikinasta paineltuja rieskaset pellille. Paistoin 200 asteessa ja arvatkaa muistinko taas katsoa kuinka kauan..... :/ :P :D 






Suosittelen myös kokeilemaan esimerkiksi keitettyjä perunoita hienoksi raastettuna sämpylöissäkin. Toi mukavasti kuohkeutta lisää. Vielä kun muistaisi sitä vissyä lisätä taikinaan :)




Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti