maanantai 29. heinäkuuta 2013

Texmex-salaatti

ja jälkkäriks pannaria.

Kuten jo aikaisemminkin kirjoittelin, on meidän perheen "pikaruokaa" ollut erilaiset ruokaisat salaatit. Herkkumoodin ollessa päällä yleensä texmex-tyyppinen viritelmä salaattia, kanaa, maissilastuja, taco-kastikkeita ja cheddar-juustoa. Kaikki on saanut valita mieleistä lautaselleen, mm. maidoton maissilastut ilman juustoa ja crème fraîchea ja taco-kastikkeita lapset nyt ei muutenkaan halua syödä, eikä tarvitsekaan. Nyt on sitten ollut ongelmana mitä pienin syö kun ei ole olemassa valmiita lastuja tai mitään mitä vois syödä maissilastujen tilalla. Leipäkrutongit on yksi vaihtoehto, mutta kun muilla on lastua niin pienellekin pitää olla. Ja "NAKS". Kauppa on kummallinen paikka. Siellä se idea taas tuli, että kuullota kvinoa-näkkäristä lohkottuja paloja pannulla tilkassa oliiviöljyä rapeiksi ja lämpimiksi. Oli neiti onnellinen <3
Tarkoitukseen sopivaa näkkäriä on esim. Le pain de fleurs-merkin kvinoa-näkkäri. Samaa sarjaa löytyy tattarinäkkäriäkin, ja on hyvää, olen itse maistanut.



Aikuisten versio.

Pienimmän versio

Salaattipohjan jokainen voi tehdä mieleisensä. Meillä oli tälllä kertaa salaattia, herneenversoja, kikherneitä, keltaista vesimelonia ja kurkkua. Paistoin ja maustoin pannulla maustamattomat broilerin filesuikaleet. Maissilastut paahdoin uunissa. Viitseliäs tekee cheddarista juoksevaa ja lämmintä ja valuttaa annoksen päälle, mä lätkin vaan maissilastujen päälle ja annan sulaa uunissa. Kuten sanoin, tää on meiän pikaruokaa ;) Halutessaan annoksen voi maustaa vielä erilaisilla taco-kastikkeilla ja crème fraîchilla.



Pannari

3 munaa
6 dl soijamaitoa
reilu 0,5 dl tapiokatärkkelystä (Vuohelan herkku)
vajaa 0,5 dl mantelijauhetta
2 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
3/4 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa kasvirasvaa
loraus vissyä


Riko munien rakenne reippaasti vatkaamalla. Lisää maito, suola, tapiokatärkkelys sekä jauhot ja viimeisenä rasva sekä vissy. Sekoita hyvin ja anna turvota 15 - 20 min. (joo, voihan turvotusta yrittää, mut ei kannata odottaa liikoja ;)). Paita uunissa uunipellillä 200 asteessa n. 30 min. tai kunnes pannari on kullankeltainen/kypsää. Paistoaika ja pannarin paksuus riippuu aina käytetystä uunista. Meillä on leveät pellit, joten tällä ohjeella pannarista tulee ohutta. Mutta maukasta. Erityisesti jäätelön ja mansikkahillon kanssa nautittuna.


Päikkäriin paluu uhkaa lähestyä. Muutamia uusia lettikokeiluja olen yrittänyt viritellä aamuisin tulevia arkiaamuja helpottamaan. Neidillä hiuksia on jo ihan pehkoksi :)






Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti