keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Mustikkamuruherkku

Nopea ja helppo, vaikka jälkkärinä.

Mä tein tän version taas niistä aineksista, joita kotona oli. Margariinina voi käyttää esim. laktoositonta Sunnuntain leivontamargariinia tai sinistä Keijua. Keijua olis ollu, mut halusin kokeilla miten toimii juoksevalla margariinilla, ja toimihan se :) Jauhoiksi olisin halunnut tattarijauhoja, mutta niiden puuttuessa just sillä hetkellä kaapista käytin kestosuosikkiani tummaa täysjyväriisijauhoa.

Eli voitelin piirakkavuoan juoksevalla margariinilla. Levitin 6dl osittain jäisiä mustikoita vuoan pohjalle ja päälle ripottelin murutaikinan (1,5dl juoksevaa margariinia, 3dl tummaa täysjyväriisijauhoa ja 2dl sokeria). 
Mulla murutaikinaa jäi ihan pienesti yli, olisin ehkä jopa voinut laittaa kaiken. Mutta taikinan määrä tässäkin herkussa taitaa olla makuasia.


Tämän näköisenä meni uuniin 200 asteeseen 20-30 minuutiksi.

Ja tämän näköisenä tuli pois.


Tästä Tofulinen smooth vanilla-jäätelöstä on tullut koko perheen suosikki. Ja mikä parasta, sopii meille kaikille <3
Tosin jätski on sen verran makeaa, että seuraavan kerran teen samaisen herkun osittain tattarijauhoilla, ruokosokerilla ja vähemmällä sokerin määrällä muutenkin.


Mut namnam, hyvin maistui! :)


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti